Spring naar de content

Partner of begeleider kan weer mee naar echo-onderzoek en combinatietest

Geplaatst: woensdag 17 juni 2020

Met ingang van nu kan de aanstaande moeder haar partner of een andere begeleider weer meenemen naar de 20 weken echo (Structureel Echoscopisch Onderzoek) en de combinatietest.

In verband met corona gelden er wel enkele spelregels. Die zetten we voor u op een rijtje:

  • Alleen partners of begeleiders die klachtenvrij zijn, mogen een bezoek aan de echoscopist bijwonen. (Dat betekent met name: geen neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, grieperig gevoel of koorts)
  • Het echo-onderzoek gebeurt op afspraak. Is de partner op het moment van die afspraak onverhoopt ziek of niet klachtenvrij, dan is het helaas niet mogelijk om daarom de afspraak te verplaatsen.
  • In de wachtkamer kunnen twee stellen plaatsnemen, dus vier personen totaal. Daarbij geldt natuurlijk wel de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • De echoscopist en partner moeten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Wanneer de zwangere zelf klachten heeft (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, grieperig gevoel of koorts) mag zij niet voor het onderzoek naar het Echocentrum komen. Neem in dan eerst contact met de eigen verloskundige, huisarts of gynaecoloog. Is het medisch verantwoord, dan wordt het onderzoek uitgesteld tot de zwangere 24 uur klachtenvrij is.

De USB stick met opnames van de echo is weer gewoon beschikbaar. Wie een USB stick wil hebben, kan via pin betalen bij balie 41 in de hal van Bernhoven.