Spring naar de content

Inleveren materialen voor onderzoek vanaf 26 april alléén op afspraak

Geplaatst: vrijdag 26 februari 2021

Sinds vorig jaar kunnen patiënten online via het afsprakensysteem https://afspraakbloedafname.bernhoven.nl zelf een afspraak inplannen om bloed te laten prikken of materiaal op te halen voor onderzoek op de polikliniek bloedafname in Uden of Oss, of bij een prikpost van Bernhoven in de regio. Vanaf 26 februari kunnen patiënten in datzelfde afsprakensysteem nu ook een afspraak maken om opgevangen materialen in te leveren.

Deze toevoeging voorkomt onnodig wachten op de polikliniek bloedafname of bij een prikpost en de patiënt is er altijd van verzekerd geholpen te worden op het door hem/haar gekozen tijdstip. Het op afspraak inleveren van materialen heeft nog een ander voordeel voor de patiënt. Het proces wordt namelijk niet langer verstoord door mensen die onverwachts een bezoek brengen aan een prikpost om materiaal in te leveren.

Over welke materialen gaat het?

Bij zowel ophalen als inleveren van materialen voor onderzoek gaat het om materialen om bijvoorbeeld urine of ontlasting in op te vangen. Daarnaast valt ook (lichaams)materiaal voor kweekonderzoek hieronder.

Bernhoven houdt rekening met een overgangsperiode van twee maanden. Dat betekent dat mensen tot 26 april ook nog zonder afspraak materialen kunnen inleveren. Wel worden mensen al op de nieuwe afspraakregeling gewezen. Zo nodig leggen medewerkers uit hoe het online afspraak maken werkt. Vanaf 26 april kunnen mensen alléén op afspraak materiaal inleveren voor onderzoek op de polikliniek bloedafname in Uden of Oss, of bij een prikpost van Bernhoven in de regio.