Spring naar de content

Medisch mondneusmasker verplicht voor iedereen in Bernhoven

Geplaatst: dinsdag 23 februari 2021

Door de ontwikkelingen met nieuwe coronavarianten in Nederland, heeft Bernhoven besloten om de preventieve coronamaatregelen verder aan te scherpen. Vanaf dinsdag 23 februari krijgt iedere patiënt of bezoeker bij binnenkomst een medisch mondneusmasker uitgereikt. Dit masker dient tijdens het gehele bezoek gedragen te worden. Ook als u gevaccineerd bent tegen COVID-19. Eigen (stoffen) maskers zijn niet langer toegestaan.

Het gaat hier om een extra voorzorgsmaatregel. Met een medisch mondneusmasker is de omgeving beter beschermd tegen druppels die ontstaan bij het spreken of wanneer iemand moet hoesten of niezen. Deze maskers filteren de uitgeademde lucht.

Zorgverleners dragen al een medisch mondneusmasker bij het verlenen van zorg. Vanaf dinsdag geldt het dragen van een chirurgisch mondneusmasker ook voor ander –niet medisch- personeel van Bernhoven.

Naast deze extra voorzorgsmaatregel, blijven de andere maatregelen als 1,5 meter afstand, handen desinfecteren, zoveel mogelijk alleen naar een afspraak in het ziekenhuis komen uiteraard ook gelden. Bernhoven vraagt uw begrip voor deze maatregel. Alleen samen krijgen we corona onder controle.