Spring naar de content

Stikstoflevering huisartsen

Permanent beschikken over vloeibare stikstof door nieuwe service

Bernhoven en het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben afspraken gemaakt met het bedrijf Cryo Solutions om de huisartsen in de regio te voorzien van vloeibare stikstof. Het laboratorium Medische Microbiologie heeft dit initiatief genomen, omdat de Arbo-richtlijnen open vervoer van stikstof niet meer toestaan. U kunt dan zelf dus geen vloeibare stikstof meer halen bij het ziekenhuis. Huisartsen kunnen gebruikmaken van de nieuwe stikstofservice, waarbij elke vier weken de lege stikstofcontainer wordt omgewisseld voor een volle.

Geen risico en tijdbesparend 

De stikstofservice betekent dat u constant in het bezit bent van vloeibare stikstof. De stikstof wordt bewaard in een speciaal ontwikkelde container, die geleverd wordt door Cryo Solutions. Doordat de stikstof wordt bezorgd, loopt u zelf geen risico. Bovendien bespaart het u tijd. De stikstof wordt volgens een vast schema geleverd in de daarvoor bestemde container.

Veiligheid

Om een veilige opslag te garanderen, wordt uw praktijk uitgerust met een zuurstofdetector. Deze detector waarschuwt u wanneer de condities in de opslagkamer niet meer ideaal zijn. De container dient op de grond van de opslagruimte geplaatst te worden, bij voorkeur op een houten ondergrond of vloerbedekking. De containers worden vervoerd in een speciale wagen, die volgens de veiligheidsregels is ingericht. Indien u zich aanmeldt voor de stikstofservice, ontvangt u een informatieboekje waarin alle details uitgebreid beschreven zijn.

Alle voordelen op een rij

  • Geen persoonlijke risico's en geen tijdverlies door het zelf ophalen van vloeibare stikstof;
  • U heeft altijd vloeibare stikstof tot uw beschikking;
  • Een voordelige en veilige service;
  • Nooit meer zorg over uw stikstofcontainer;
  • Ondersteuning van een specialistische organisatie;
  • Flexibiliteit in de behandelingen met stikstof. 

Leveringsvoorwaarden 

Om de vier weken wordt een container, gevuld met acht liter vloeibare stikstof, bezorgd volgens een vast leverschema op basis van het omruilprincipe ‘vol tegen leeg’. De kosten van deze service bedragen €14 (exclusief btw) per levering.
Het aantal vaten dat u ontvangt, hangt af van het verbruik. Een extra container kan geleverd worden. Voor elke extra container betaalt u ook €14 (exclusief btw).

Over Cryo Solutions

Cryo Solutions is een gespecialiseerde leverancier op het gebied van cryogene toepassingen. Op basis van ervaring en expertise is Cryo Solutions geselecteerd voor deze service. Cryo Solutions levert reeds stikstof aan huisartsen in Gorinchem, Gouda, Dordrecht en een deel van Rotterdam.

Huisartsen kunnen voor meer informatie bellen naar: 073 - 5532750 (Theo van Well) of surfen naar http://www.cryosolutions.nl/