Spring naar de content

Laboratoriumbepalingen

 

verwijzers: 0413 - 40 19 10 

Aanvragen van laboratoriumonderzoek is mogelijk (bij vookeur) via de ordermodule van Zorgdomein, of via het aanvraagformulier van Bernhoven Diagnostisch Centrum. Het aanvragen van niet op het aanvraagformulier vermelde onderzoeken kan geschieden door deze bij te schrijven op het aanvraagformulier van Bernhoven Diagnostisch Centrum op de daarvoor gereserveerde lege regels of onder het kopje 'opmerkingen'. Voor informatie over een bepaling kan contact worden opgenomen met het laboratorium.

 

De meeste onderzoeken worden door het laboratorium zelf uitgevoerd.
Voor bijzondere bepalingen wordt samengewerkt met de geaccrediteerde laboratoria van:

  • Jeroen Bosch Ziekenhuis - 's-Hertogenbosch
  • CLB/Sanquin - Amsterdam
  • Radboud Ziekenhuis - Nijmegen
  • ZANOB (Ziekenhuis Apotheek) - 's-Hertogenbosch
  • AML - Antwerpen

Sterk afwijkende uitslagen van laboratoriumbepalingen worden automatisch doorgebeld indien deze buiten de doorbelgrenzen vallen. Er is een overzicht doorbelgrenzen beschikbaar.

Laboratoriumuitslagen zijn opvraagbaar in de webportal Horizon. Indien u niet beschikt over een verbinding met Horizon is het mogelijk om de rapportage op papier te ontvangen en/of elektronisch via Edifact.

Voor vragen over de laboratoriumbepalingen of resultaten kunnen eerstelijns zorgverleners altijd terecht bij een van de klinisch chemici.