Spring naar de content

Aan huis prikken

verwijzers: 0413 - 40 30 80

 

Aan huis prikken

Indien een patiënt slecht ter been is of om medische reden thuis moet blijven en niet in staat is om een van de prikposten in de regio te bezoeken biedt het Diagnostisch Centrum de mogelijkheid om patiënten aan huis te prikken. Dit gebeurt op verzoek van de aanvragend arts. Om de kwaliteitsgarantie van het onderzoek en de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen, verzoeken wij patiënten om de bepaalde afspraken na te leven. Klik hier voor de afspraken met patiënten omtrent huisbezoek.

Eenvoudig en sneller een thuisafname aanvragen via Zorgdomein

Diagnostisch Centrum Bernhoven bied vanaf 20 juni 2016 de mogelijkheid om via Zorgdomein een bloedafname aan huis aan te vragen.

Hoe werkt het?

In Zorgdomein is een nieuw product aangemaakt: labdiagnostiek laboratorium (thuisafname).

Wanneer u hiervoor kiest doorloopt u het scherm en moet u het vakje ‘thuisprikken’ aanvinken. Vervolgens drukt u op ‘verzenden’. Uw aanvraag wordt verstuurd naar het Diagnostisch Centrum. U hoeft niet meer te bellen en het printen van de Zorgdomeinaanvraag is niet nodig.

Het Diagnostisch Centrum neemt contact op met de patiënt voor het afspreken van de datum van de bloedafname.  De thuisafname wordt gepland voor de eerstvolgende prikroute die in de buurt van de patient plaatsvindt. In de meeste gevallen is dit binnen 2 werkdagen, in het uiterste geval duurt dit 5 werkdagen.

Thuisafname verder in de toekomst afspreken

Ligt de gewenste datum van de thuisafname verder in de toekomst, dan kunt u dit in Zorgdomein aangeven bij het vakje ‘eventuele bijzonderheden’. U vermeldt daar een richtdatum voor de thuisafname. Het Diagnostisch Centrum neemt contact op met de patiënt voor het afspreken van de datum van de bloedafname. 

Cito thuisafname

Wanneer het noodzakelijk is dat de patiënt dezelfde dag of de volgende dag geprikt wordt, belt u vóór 15.00 uur naar tel. 0413 – 40 30 00.

Een verzonden Zorgdomeinaanvraag wijzigen of annuleren?

U kunt een Zorgdomeinafspraak wijzigen of annuleren via PatiëntService, tel. 0413-403000. Houd hierbij het Zorgdomeinnummer bij de hand.